Google earth vr

 

Eigenaars van een HTC Vive kunnen sinds kort aan de slag gaan met Google earth VR, een virtual reality versie van de bekende kaart. Het stelt gebruikers in staat om met hun VR-bril allerlei uithoeken van de wereld te bezoeken, of om gewoon in hun eigen buurt rond te slenteren en een VR-versie van hun huis te zien. De app is gratis te downloaden op het platform.

Google Earth VR lijkt in grote lijnen sterk op de Street View-app die Google al introduceerde op het Cardboard en Daydream-platform. Waar Street View echter werkt met gecombineerde 360-graden beelden, geeft Google Earth VR gebruikers de mogelijkheid om vrij rond te vliegen of geprogrammeerde rondleidingen te volgen op plaatsen als de Grand Canyon of de Amazonerivier. Net zoals de standaard Google Earth-tool moet je er wel genoegen mee nemen dat niet alle plaatsen even goed gedocumenteerd of scherp gerenderd zijn.

De app zal zich normaal gezien niet beperken tot de HTC Vive. Google stelt dat het “actief ondersteuning onderzoekt voor andere platforms”. Het is de tweede app van het bedrijf die op HTC’s headset beschikbaar is, na de creatieve schilder-applicatie Tilt Brush.