ios gmail

Ondanks het feit dat Gmail een belangrijke Googledienst is, was de iOS-versie lange tijd inferieur aan zijn Android-tegenhanger. Tot nu: Google heeft de app grondig herwerkt om de ervaring op Apple even soepel te maken als op zijn eigen platform.

Voor gebruikers van iOS op Gmail zullen de veranderingen duidelijk te zien en te voelen zijn. Het uiterlijk van de app wordt aangepast aan Googles bekende Material Design. Het geheel ziet er uit als een echte applicatie in plaats van een mobiele webversie. De update komt ook met nieuwe functies: Undo send, waarmee je verzonden e-mails kan terugroepen; een verbeterde Search die sneller relevante informatie bovenhaalt en de mogelijkeid om berichten in je inbox te archiveren of te verwijderen met een swipe. En uiteraard is Gmail op zich een pak sneller geworden.

Verder laat Google weten dat het ook een kleine update voor de Agenda app op iOS zal uitrollen. Deze brengt ondersteuning voor Spotlight, waardoor geplande evenementen op te roepen zijn via de zoekfunctie. Daarnaast zijn nu ook alternatieve kalenders zoals de Islamitische of de hindu-datering beschikbaar.