Samsung

Samsung

Samsung heeft laten weten dat het een collega voor Siri, Cortana en Google Assistant zal opvoeren in zijn nieuwe smartphones. Dat het Zuid-Koreaanse bedrijf met een dergelijk nieuws voor de dag zou komen, stond al zo goed als in de sterren geschreven nadat het onlangs Viv Labs overnam.

Volgens Reuters heeft Samsung specifiek aangekondigd dat het de nieuwe digitale assistent samen met vlaggenschip Galaxy S8 op de wereld zal loslaten. Het bedrijf liet meteen ook weten dat de assistent niet beperkt zal blijven tot de premiumtelefoon. Samsung wil de AI integreren in smartphones, huishoudtoestellen en wearables.

Of de digitale assistent onder de naam Viv op de telefoon te vinden zal zijn, of een andere persoonlijkheid aangemeten krijgt, is niet duidelijk. Verder bleef Samsung ook vaag over de functies van de AI. Het enige wat het bedrijf erover wilde lossen, was dat de dienst zou kunnen samenwerken met andere apps. “Ontwikkelaars kunnen services uploaden en bijvoegen aan onze assistent,” aldus Samsung Vice-president Rhee Injong.