Microsoft heeft een oude belofte afgelost: de Update Catalogus voor Windows is eindelijk breder beschikbaar geworden. Gebruikers kunnen de website nu bereiken via moderne browsers als Firefox en Chrome, iets dat werd opgemerkt door Infoworld. Daarbij lijkt men één belangrijke speler vergeten: Microsoft Edge.

Update-databank

Via de Update Catalogus website kunnen gebruikers individuele Windows-patches downloaden en installeren op hun pc. Tot enkele dagen gelden kon je de Microsoft Update Catalogus enkel via Internet Explorer 11 en met de assistentie van een oude ActiveX plug-in bereiken. Dat is nu verleden tijd.

Op de website vind je updates teruggaand tot Windows XP en Server 2000. Via een zoekveld kan je in de databank neuzen, maar deze is niet zo intuïtief te gebruiken als pakweg de Google zoekmachine. Alleen specifieke termen zoals een Windowsversie of patchnummer leveren effectief zoekresultaten op.

Niet op Edge

Via Edge krijg je momenteel een foutmelding te zien als je naar het webadres van de catalogus surft. “U bent terechtgekomen op een website met oude webtechnologie” staat er te lezen. Gebruikers worden omgeleid naar Internet Explorer. Het is mogelijk dat Microsoft nog aan het sleutelen is om de website gebruiksvriendelijker te maken. Dat zou alleszins verklaren waarom de updatecatalogus niet verschijnt op Edge. Het bedrijf heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over de uitbreiding van de website.