Op reis gaan is een stresserende bezigheid als je bent benoemd tot reisleider. Alles moet in orde zijn, aan duizend dingen moet gedacht worden en timing is alles. Vele apps en internetdiensten doen dan ook hun best om je, al dan niet gratis, ter plaatse te krijgen en je bij te staan met de administratieve rompslomp. Eens je eenmaal op je bestemming bent, word je echter aan je lot overgelaten. Google snelt je te hulp.

Enkele maanden geleden konden we al berichten dat mobiele zoekopdrachten via Google slimmer werden en je beter konden bijstaan bij het opzoeken en boeken van vluchten en verblijven. Deze week kwam daar Google Trips bij. Die app voor iOS en Android vult het resterende werk aan: gids ter plaatse. Al je informatie wordt automatisch gebundeld en alles is offline beschikbaar. Alles start bij het opmaken van een reis.

Plan je met je vrienden per mail de details uit, dan zal Trips dat opmerken en alles samenvoegen. Krijg je je vliegtickets toe, dan worden die ook toegevoegd. Zijn je tickets verstuurd naar een ander mailadres (bijvoorbeeld van je partner), dan kan je die nog steeds automatisch toevoegen door de mail door te sturen naar je Gmail-account. Ook je hotelreservaties komen er zo terecht, en je kan kaarten, interessante plaatsen, restaurants, musea en de routes ernaartoe op voorhand downloaden.

Op die manier heb je een volledige reisgids in je smartphone, die helemaal op jouw maat geschoeid werd. Ben je op zoek naar iets algemeen, dan kan je zoeken op trefwoorden, of je laten verrassen door de magische toverstaf van Google.