Het gerucht dat Apples nieuwe iPhones de audiojack achterwege zullen laten, gaat ondertussen al enkele maanden mee. Nieuw beeldmateriaal ondersteunt die beweringen.

Vanmorgen vond ik in mijn mailbox een persbericht van Patchworks, een producent van smartphonehoesjes, met hun nieuwe line-up voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Uit de bijgevoegde afbeeldingen was duidelijk op te maken dat de 3.5 mm-aansluiting nergens op de toestellen te bespeuren was. In plaats daarvan lijkt Apple een tweede luidspreker te hebben toegevoegd.

Over het verdwijnen van de audiojack is al heel wat inkt gevloeid. Het gerucht heeft al heel wat stof doen opwaaien, met zowel voor- als tegenstanders. Afgaande op de afbeeldingen van Patchworks lijken we de 3.5 mm-aansluiting inderdaad vaarwel te mogen zeggen, en gaat de iPhone 7 de Motorola Moto Z en de nieuwe smartphones van LeEco achterna.

Dubbele camera

Het verdwijnen van de audiojack ten voordele van een extra luidspreker is trouwens niet de enige verandering die opvalt aan de afbeeldingen. Ook het gerucht van de dubbele camera op de iPhone 7 Plus lijkt bevestigd. De iPhone 7 zou nog altijd maar over een enkele cameramodule beschikken. Het is niet duidelijk of de dubbele camera in de iPhone 7 Plus zal werken naar analogie met die in deHuawei P9 of die in de LG G5. Beide toestellen hebben een dubbele camera aan boord, maar zetten die in voor andere doeleinden.

De afbeeldingen van Patchworks zetten de geruchten kracht bij omdat het bedrijf als accessoiremaker al vroeg inzicht krijgt in de nieuwe modellen van Apple, zodat het zijn producten daarop kan afstemmen. Toch blijft het wachten tot de officiële lancering van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus om helemaal zeker te zijn. De verwachting is dat die aankondiging gepland staat voor begin september, zoals dat in voorbije jaren traditioneel het geval was.