Sommige adressen zijn echt verschrikkelijk vervelend om met andere mensen te moeten delen. Je hebt vaak erg veel tekens en cijfers nodig om aan iemand uit te leggen waar een locatie zich bevindt. Een Londense startup heeft daar iets voor bedacht.

3 woorden

De makers van What3words hebben de aarde verdeeld in 57 triljard lapjes grond van 3 vierkante meter. Elk stukje grond kreeg een willekeurige combinatie van woorden mee uit de Engelse woordenboek. Een bepaalde combinatie van drie woorden volstaat om te verwijzen naar een bepaald stukje grond. What3words is dus een alternatieve vorm van adressen en locaties delen. Een precieze en korte manier om een plaats te benoemen. De dienst werkt met de API van Google Maps zodat je de exacte locatie van elk adres, restaurant, monument, enzovoort. kan delen aan de hand van drie simpele woorden.

Locatie zonder adres

Bovendien kan je ook verwijzen naar een locatie zonder het adres ervan te weten. Je pint gewoon een locatie naar wens op een Google Maps-kaartje, en de combinatie van drie woorden verschijnt. Je kan ook nog eens gps-coördinaten van een plaats opvragen die je dan rechtstreeks in je gps-toestel kan instellen. What3words is beschikbaar als app voor iOS en Android, en er is ook een webversie beschikbaar. Als je vandaag in Frankrijk live zou gaan bekijken hoe België Wales vernederd in de kwartfinale van het EK, dan zeg je dat je naar de wedstrijd gaat zien in ‘onwards last arrow’. Je kan de dienst in actie zien in onderstaand filmpje.