Voor heel wat problemen hebben we tegenwoordig de reflex om naar een antwoord te zoeken op het wereldwijde web, via Google. Op termijn zal dat ook mogelijk zijn voor een heel specifieke situatie: het verliezen van je telefoon.

Nee, Google is nog niet zo alwetend dat het je omgeving kan afscannen naar een smartphone. Wat de zoekmachine wel kan doen, is je opties geven om je telefoon zo snel mogelijk te recupereren. Het lanceert daarvoor een aparte “Find my phone“-functie, die binnenkort ook via de zoekmachine te raadplegen zal zijn.

Tik je “ik heb mijn smartphone verloren” in bij de zoekbalk, dan geeft Google je de mogelijkheid om diverse acties uit te voeren. Dat gaat van het tonen van een e-mailadres of een telefoonnummer op het vergrendelscherm van je misplaatste toestel, het laten rinkelen van je smartphone, tot het wissen van je gegevens. Androidgebruikers konden zich voorheen al beroepen op die features via hun Google-account of de Android Device Manager app. Het bedrijf stelt de mogelijkheden nu open voor zowelAndroid als iOS-telefoons. Alleen zullen niet alle acties mogelijk zijn voor die laatste groep, zoals het op afstand wissen van je smartphone.