Op piekmomenten telt het pc-spelplatform Steam tien miljoen simultane gebruikers. Dat demonstreert voor HP dat pc gaming allesbehalve dood is. De markt heeft potentieel, en HP wil er op inspelen met deze game computers. Dat deed de computerfabrikant, met de B2B-sector meegerekend nog steeds ’s werelds grootste, voordien al maar niet echt op een eenduidige manier. Er waren de Phoenix-desktops, er was de Pavillion Gaming, de HP Omen en de Envy. Een mens zou voor minder in zijn haar krabben.

Om het game-aanbod duidelijker te maken lanceert HP nu één overkoepelend merk voor alles wat gaming-gerelateerd is: Omen by HP. Onder Omen vallen laptops, desktops alsook randapparatuur zoals schermen en muizen. De toestellen worden ontwikkeld in een gelijkaardige designtaal en zijn allemaal herkenbaar als een Omen-product.

Omen-Laptop

 De reeks wordt afgetrapt met twee nieuwe laptops: een 15,6 en een 17,3 inch-exemplaar. Beide toestellen zijn in verschillende configuraties beschikbaar. De kleinste telg begint met een Core i3, maar is ook beschikbaar met Core i5 of zelfs de krachtige Core i7-6700HQ. Je kan kiezen tussen een harde schijf, een PCIe SSD of beide. Grafisch geweld is afkomstig van een Nvidia GeForce GTX 950M, 960M of 965M. De versie met GTX965M, 16 GB DDR4 RAM, een Core i7 en een 256 GB SSD krijgt een adviesprijs van 1.199,99 dollar.

De 17,3 inch-Omen heeft gelijkaardige specificaties, op het scherm na. De versie met de hardware zoals hierboven vermeld kost 100 dollar meer. HP claimt dat beide toestellen de dunste van hun soort op de markt zijn, met 24,5 mm voor de kleine Omen en net geen 30 mm voor de grote. Het rood verlichte toetsenbord moet karakteristiek worden voor de reeks. HP pakt verder uit met een thermisch doordacht design voor optimale koeling tijdens een hevige game-sessie alsook de nodige extra software om workloads en koeling in het oog te houden. Touch laat de fabrikant achterwegen, naar eigen zeggen omdat dat gamers niet interesseert en ze er dus ook geen geld aan kwijt willen.

Stevige desktop

Naast de laptops pakt HP uit met nieuwe Omen-desktops. Ook hier heb je als consument het nodige te zeggen over de finale configuratie. Zo kan je kiezen tussen een gpu van AMD (tot R9 390X) of een GTX 1080 van Nvidia voor wie het nieuwste van het nieuwste wil. Cpu’s komen van Intel en krijgen de letter K achter kun naam, wat wil zeggen dat je ze kan overklokken. Dat de torens VR-compatibel zijn, spreekt met deze configuratie voor zich.

Ook hier trekt HP de kaart van design. Naar analogie met wat Razer en MSI ook op enkele toestellen doen, is de uitstraling van de Omen-toren aanpasbaar. Rode ledstrips vooraan kan je naar believen van kleur veranderen of zelfs koppelen aan de temperatuur van de cpu. De torens komen nog dit jaar op de markt, maar een adviesprijs houdt HP voorlopig voor zichzelf.