Vanaf eind mei ligt Lenovo in de smartphonerekken.

De Lenovo K5 is vanaf eind mei beschikbaar bij ons. Lenovo, eigenaar van Motorola, lanceert de smartphone in de Benelux onder eigen naam. Het is de eerste keer dat de fabrikant een eigen smartphone verkoopt in onze contreien. Lenovo is al langer als smartphonefabrikant actief in het Verre Oosten, maar wij kennen het merk vooral als bouwen van laptops en servers.

De Lenovo K5 is voorzien van een Mediatek MT6755 Helio P10: een dubbele quadcorechip met een big.LITTLE-configuratie. Een eerder kalme Mali-T860MP2 zorgt voor de grafische kracht. De K5 krijgt met 179 euro een bescheiden prijskaartje mee maar heeft, op papier althans, knappe specificaties. Zo krijgt het 5,5 inch-scherm een full hd-resolutie en heeft het toestel een 3500 mAh-batterij. Een 13 megapixel-hoofdcamera en 2 GB aan RAM doen ons verder vermoeden dat de K5 wel eens een aantrekkelijke smartphone kan zijn.

Het 16 GB geheugen is verder uitbreidbaar met een microSD-kaartje. De selfiecamera heeft een nog steeds verdienstelijke 5 MP-resolutie. Het toestel is afgewerkt in aluminium en weegt 142 gram.

De K5 is het enige toestel van Lenovo dat momenteel in de Benelux te koop is. We hebben zelf nog geen ervaring met smartphones van het merk, maar van de producten van dochterbedrijf Motorola zijn we in ieder geval tevreden. Ook op laptopgebied kunnen de toestellen van Lenovo ons bekoren. We hopen dat het bedrijf zijn smartphones in dezelfde geest ontwikkeld en kijken er naar uit om het toestel zelf te testen. Specificaties zijn immers niet alles. Bouwkwaliteit en optimalisatie is net zo belangrijk. Het zou niet de eerste keer zijn dat een slecht ontwikkelde schil een anders goed uitziend toestel verpest. We zijn in ieder geval benieuwd naar de Androidversie van Lenovo.

Lenovo kondigde eerder een verfrissing van zijn Moto G aan.