Telenet rondde de overname van Base dit jaar af. Oorspronkelijk ging het telecombedrijf uit van een integratiekost van 240 miljoen euro, maar Telenet verhoogde dit bedrag tot 300 miljoen. Hiervan wordt maar liefst 250 miljoen euro opzijgezet om het mobiele netwerk te verbeteren.

“We hebben wel degelijk een goed netwerk gekocht. Voor bellen en sms’en zitten we op hetzelfde niveau of beter dan anderen in België. Voor 3G en 4G geldt dat ook, maar we hebben problemen met de dekking diep binnenshuis. We zijn daar eerlijk in, maar we zullen dit verbeteren,” zegt Telenet-topman John Porter.

Telenet wil de komende vijf jaar 800 tot 1.000 nieuwe gsm-masten bouwen en de bestaande 3.000 masten van Base vernieuwen. Het telecombedrijf wil nieuwe masten beginnen bouwen in Vlaanderen. De klanten in deze regio zitten momenteel nog op het netwerk van Mobistar, dat Telenet huurt tot 2017. Uiteindelijk zal de netwerkupgrade echter over het hele land gespreid worden.

“Het is belangrijk dat de klantenervaring dezelfde is over het hele land. We zijn nu immers een nationale speler. Ook in Brussel en Wallonië zullen we dus masten vernieuwen en bijbouwen,” zegt Porter.