Eigenaars van een Tesla Model X of Model S gebouwd na september 2014 kunnen vanaf nu een gratis trial aanvragen van Autopilot, de semi-autonome software van het bedrijf. Als je nieuwsgierig bent naar de capaciteiten van het programma maar de optie nog niet aankocht, kan je deze nu kosteloos 30 dagen uitproberen.

Tesla kwam niet zelf naar buiten met dat aanbod. Het werd als eerste gespot door een gebruiker op Reddit en daarna bevestigd door een woordvoerder van het bedrijf. Geïnteresseerden kunnen de Autopilot trial via een over-the-air update binnenhalen.

Het is geen slecht idee van Tesla: met een kostprijs van 2.800 euro (bij aankoop) tot 3.400 (na aankoop) is de software geen koopje, en de overgrote meerderheid kan zich nog niet veel voorstellen hoe een programma dat je auto gedeeltelijk voor jou rijdt nu effectief werkt.

Tesla stelt dat het de proefperiode “aan een meerderheid van Model X en S eigenaars” zal aanbieden. Of dat betekent dat de gratis maand globaal geldt, is op dit moment niet duidelijk.