Het is zelden stil rondom de grote fabrikanten van mobiele telefoons. Samsung domineert op dit moment weer volop het nieuws door de komst van de Samsung Galaxy S7 die sinds kort in de winkel ligt. Net als bij de S6 is de telefoon in twee verschillende varianten op de markt verschenen. Zijn er nog meer overeenkomsten tussen de Samsung Galaxy S6 en de S7? Of zijn de telefoons enorm verschillend? In dit artikel vergelijken we de twee smartphones met elkaar. 

Scherm en design
Het moet gezegd worden: De Galaxy S7 is op veel vlakken verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De S6 is daarbij wel als basis genomen. Alles is dus net ietsje beter bij dit nieuwe toestel. Het scherm is opnieuw 5,1 inch en het aantal pixels is nagenoeg gelijk gebleven. De Samsung Galaxy S7 heeft echter nog een verbetering ten opzichte van de voorgaande telefoon. De smartphone heeft namelijk een metalen behuizing die volledig waterproof en stofwerend is. Dat is voor veel mensen een enorm voordeel. De Samsung Galaxy S6 kon namelijk nog niet tegen water en stof en het was een van de meest gehoorde wensen van gebruikers. Samsung heeft daar dus gehoor aan gegeven en met de S7 kun je de strijd tegen de elementen aangaan. De S7 heeft een nieuwe vierkante homeknop, maar ziet er verder grotendeels hetzelfde uit. 

Meer verbeteringen
Er zijn natuurlijk nog meer verbeteringen te noemen aan het nieuwe vlaggenschip van Samsung ten opzichte van de Samsung Galaxy S6. Ook daarbij laat de fabrikant zien naar zijn gebruikers te luisteren. Zo is de uitbreidbare opslagruimte terug van weg geweest en voelt de achterkant van de telefoon stukken gladder aan. Dat laatste komt doordat de lens van de camera bij de S7 veel minder uitsteekt dan bij zijn voorganger. Verder is de Samsung Galaxy S7 aan de binnenkant uiteraard ook stukken vooruit gegaan ten opzichte van de S6. De Galaxy S7 beschikt over een Exynos 8990-chip. Deze is sterker en veel zuiniger met energie dan de chip die in de S6 zat. Ook de camera is stukken vooruit gegaan.