Ben je een klant van Proximus en heb je recentelijk bericht gekregen dat een betaling niet correct is verlopen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een phisingmail, zo weet Datanews. Negeer de e-mail en klik zeker niet op links die in het bericht vervat zitten, om te voorkomen dat hackers met je geld aan de haal gaan.

Op het eerste zicht ziet de vervalste mail van Proximus eruit alsof het daadwerkelijk afkomstig is van de telecomoperator. Het bericht wordt namelijk opgefleurd met de typische paarsblauwe kleuren van Proximus en ook het logo wordt in de mail verwerkt. Verder is het merendeel van de tekst geschreven in correct Nederlands en is de kans niet onbestaande dat er iets misloopt met een domicilie.

Enkele vreemde verwoordingen aan het einde van de mail doen echter vermoeden dat de schrijver het Nederlands niet volledig onder de knie heeft. Ook wordt er aan de lezer gevraagd om als e-mailadres proximus.1087155@hotmail.com op te geven. Net zoals ieder bedrijf dat zichzelf enigszins serieus neemt, maakt Proximus uiteraard geen gebruik van Hotmail.