Close the Gap is een non-profitorganisatie die gedoneerde computers aanbiedt aan projecten in Sub-Saharaans Afrika. Hiermee hoopt de organisatie de gemeenschap en het individu in deze landelijke gebieden verder te ontwikkelen. De tweedehands computers worden geschonken door Europese bedrijven, waarna de toestellen worden gereviseerd en opgestuurd naar Afrika.

Deze week werd onder het toeziende oog van koning Filip de 500.000ste computer gereviseerd in de Mechelse vestiging van Arrow Value Recovery. De koning huldigde het toestel en kreeg een rondleiding doorheen het bedrijf. Tijdens de rondleiding werd uitgelegd hoe de data van de gedoneerde computers en mobiele toestellen worden verwijderd. Ook de manier waarop de toestellen worden geherconfigureerd voor gebruik in internationale projecten werd toegelicht.

Digitruck

De rondleiding eindigde aan de Digitruck van Close the Gap, een mobiele, multifunctionele IT-unit die werkt op zonne-energie. De eerste truck werd gesponsord door Arrow Value Recovery om IT-vaardigheden bij te brengen aan wezen in landelijk Tanzania. Onlangs werd een tweede voertuig geleverd aan Capetown.

“Vanaf het ogenblik dat de Digitruck aankwam en de lessen begonnen, kreeg het weeshuis en het Uru-dorp een nieuwe dynamiek. Het Tuleeni Orphanage Center is een teken van hoop en een garantie op veiligheid geworden voor de bevolking en ze kwamen met tientallen opdagen om een plaats te krijgen in één van onze klassen,” getuigt Mandy Stein van Neema International. “De vraag was zo groot, dat we begonnen zijn met een wachtlijst voor de omwonenden die weer naar school willen gaan om via onderwijs een tweede kans te krijgen in het leven. De Digitruck heeft een enorme verandering teweeggebracht in het hele dorp”