Windows 10 heeft sinds zijn lancering in de zomer van vorig jaar aan een regelmatig tempo nieuwe updates gekregen. Wat die updates telkens wijzigden aan het OS, was echter niet altijd even duidelijk. Microsoft brengt daar nu verandering en maakt de gedetailleerde release notes van elke update online beschikbaar.

De Windows 10-updategeschiedenis is een rechtstreeks antwoord op feedback van gebruikers, die vroegen om meer transparantie. Updates worden in Windows 10 automatisch op de achtergrond uitgevoerd, maar de informatie over de inhoud van die updates bleef tot nu toe erg beperkt. Voor gebruikers was het daardoor niet altijd even duidelijk wat er precies veranderde, wat vooral vervelend was wanneer de update onverhoopt problemen met zich mee bracht.

De lancering van de online updategeschiedenis valt niet toevallig samen met Microsofts recentste Patch Tuesday, die eveneens vandaag wordt uitgerold. De release notes voor deze update zijn de eerste die je op de website kan vinden, en zullen daar samen met toekomstige release notes beschikbaar blijven als archief.