Op een event voor Apple-werknemers heeft grote baas Tim Cook enkele opzienbarende plannen onthuld. Nadat hij eerder reeds Apple Music op Android losliet, is hij nu van plan om nog meer apps en diensten van Apple te migreren naar Android. Dat lieten enkele van de aanwezige werknemers weten aan 9to5mac, een technologiewebsite die zich uitsluitend richt op Apple.

Tim Cook verklaarde dat de lancering van Apple Music voor Android een manier was om te peilen naar de succesgraad van de diensten van het bedrijf op het concurrerende OS. Dat Cook spreekt van een uitbreiding op Android, wijst erop dat Apple Music reeds een succes was. Mogelijke diensten die naar Android zullen komen, zouden dan waarschijnlijk kalenders, e-mail en berichten of afspraken zijn.

Het maar zeer de vraag of Android-gebruikers graten zullen zien in de apps. Deze mensen gebruiken namelijk vaak de diensten van Google die logischerwijs volledig vervlochten zijn met hun smartphone en hun browser. Toch zouden Mac-gebruikers de functies wel eens luid kunnen toejuichen, aangezien dit een nauwere samenwerking zou toestaan tussen hun Mac en hun Android.

Langs de andere kant heeft Apple niet veel keuze dan zijn spectrum uit te breiden, aangezien zijn grote concurrenten ook aanwezig zijn op hun platform. Microsoft probeert bijvoorbeeld massaal zieltjes te winnen door zijn diensten naar de andere platformen te brengen en recent nog met de aankoop van het Swiftkey-toetsenbord.