Google-ingenieur Benson Leung heeft de taak op zich genomen om het kaf van het koren te scheiden in usb-land. Het lijkt zijn levensmissie te zijn om slechte kabels te onderscheiden van de goeien en dit mee te geven met de wereld. Eén van zijn afgelopen experimenten bewees nog maar eens hoe nodig zijn werk is.

Toen hij een usb 3.1-C-kabel testte met zijn Chromebook Pixel 2 liep zo’n experiment faliekant af. Zowel de Chromebook als zijn stroomanalysetoestellen begaven het onder de druk van een SuperSpeed-kabel van het bedrijf Surjtech. De schuldigen waren slecht soldeerwerk en een verkeerde resistor.

Terwijl een defecte kabel soms de fout kan zijn van de gebruiker, lag de fout hier gewoon bij de fabrikant die slechte materialen gebruikte. Het doet terugdenken aan het verhaal van de kabels van OnePlus, enkele maanden geleden. Deze kabels waren goed genoeg om de eigen toestellen mee op te laden, maar waren slecht afgesteld zodat toestellen van andere fabrikanten er beter niet mee verbonden worden.

Voorkomen en genezen

Enkele richtlijnen om kapotte toestellen te vermijden, zijn: zoveel mogelijk de juiste kabel voor het juiste toestel gebruiken, enkele reviews lezen alvorens je goedkope kabels aanschaft en voornamelijk merken kopen die je kent. Het is zonde om een duur toestel te verliezen, enkel omdat je 5 euro dacht uit te sparen.