Google voegt een nieuwe functie toe aan Google Maps voor Android die de navigatiesoftware nog slimmer maakt. De functie, “Driving mode” genaamd, zal je zoekgeschiedenis en huidige locatie gebruiken om je bestemming uit te kienen. Vervolgens zal de app je info aanreiken over je route, zoals reistijd en verkeerssituaties.

De technologie achter de feature is vergelijkbaar met de suggesties die je krijgt via Google Now, maar toegespitst op verplaatsing met de auto. Je zal Driving Mode kunnen lanceren via een app-icoontje dat als snelkoppeling dient, of in Google Maps zelf via het zijmenu.

Driving Mode is deel van Google Maps versie 9.19, een update die op dit moment via de Play Store verspreid wordt door Google. Hierdoor kan het nog even duren voordat je de upgrade krijgt. Wil je niet wachten, dan is het manueel installeren van de nieuwe versie mogelijk, zoals nieuwssite Android Policedemonstreerde, maar Driving Mode activeren blijkt een ander paar mouwen. Het lukte de website twee keer, maar zonder dat ze echt wisten hoe ze het voor elkaar hadden gekregen. Die bug zal Google nog moeten oplossen vooraleer het de update globaal beschikbaar maakt.