Proximus heeft de markt van slimme auto’s goed in de gaten, en wil natuurlijk een deel van de koek. Speciaal daarvoor start het nu op het Autosalon in Brussel met een actie in samenwerking met Audi, getiteld Audi Connect. Het gaat om een volwaardig tariefplan met mobiele data, zonder voice of sms. Het tariefplan krijgt de naam Car Connect en moet later ook bij andere automerken beschikbaar zijn.

Tariefplan

Wat krijg je bij Car Connect? 3 GB aan mobiele data, enkel in België, aan 20 euro per maand (incl. btw). Roamen is een betalende optie, om een bill shock te voorkomen. Met dat volume acht Proximus dat je genoeg data hebt om vlot muziek te streamen en live navigatie (bv. Google Earth) te volgen in de auto. Naar onze mening is dat nogal wat krap voor wie dagelijks meer dan twee uur onderweg is.

5 GB of meer is realistischer, maar Proximus experimenteert nog met de optie en kan de formule in de toekomst aanpassen nadat het enkele maanden aan data heeft om te vergelijken. Wie over de datalimiet gaat, kan nog wel mobiel internetten, maar aan een verlaagde snelheid van 128 Kbps.

Extra leuk is de wifi-hotspot die je kan gebruiken in de auto. Zo kan de hele familie van mobiel internet genieten, zonder dat ze aan hun eigen mobiele bundel moeten komen. In de auto zelf kan je het volume steeds raadplegen, zodat je altijd weet hoever je van je limiet verwijderd bent.

Om van de nieuwe dienst van Proximus gebruik te maken, heb je wel een nieuwe wagen nodig en moet je binnen de maand na aankoop beslissen. Bestaande wagens kunnen niet van de dienst gebruik maken, en dat is wel een domper op de feestvreugde. Er is verregaande integratie nodig met de autofabrikant, wat ons doet vermoeden dat Car Connect van Proximus niet van vandaag op morgen massaal beschikbaar is.

Nieuwe auto

Proximus is op dit ogenblik bezig met onderhandelingen bij verschillende automerken, maar voorlopig werken ze enkel met Audi Connect om extra ervaring op te doen. De volgende stap zijn leasingmaatschappijen, om hen te overtuigen dat de optie Car Connect interessant is voor bedrijven.

Ren dus nog niet onmiddellijk naar de telecomwinkel om je auto slimmer te maken. Voorlopig moet je eerst nog naar de garage lopen voor een nieuwe auto. Kwestie van de instapdrempel wat hoger te leggen.