Smartphonefabrikant Lenovo heeft er vertrouwen in dat de Moto X Force nooit een barstje zal vertonen. De telefoon heeft “als eerste ter wereld een onbreekbaar scherm”, zo kondigt het bedrijf aan. Het hoopt in te spelen op een van de meest voorkomende en moeilijk te repareren problemen bij smartphones: een gebarsten display.

Barstvrij

Dankzij een speciale “Shattershield” technologie die Lenovo ontwikkelde, kan het bedrijf zo’n gedurfde statement maken. Shattershield behelst het gebruik van meerdere lagen die het versplinteren en barsten van het scherm voorkomen. Effectief bestaat het display van de Moto X Force uit vijf lagen, waarvan de buitenste twee specifiek ter bescherming tegen krassen en barsten. Verder zijn er nog twee drukgevoelige lagen en het WQHD amoled-scherm.

“Elke twee seconden breekt een smartphone scherm en meer dan één op de vier smartphone-bezitters hebben momenteel een smartphone met een gebarsten scherm,” stelt Lenovo. Die feiten lijken ons een beetje overdreven, maar het bedrijf beroept zich op een uitgebreid eigen onderzoek. Dat een gebroken scherm een van de ergerlijkste voorvallen is die kunnen gebeuren met je smartphone, willen we wel erkennen. Om zijn claim kracht bij te zetten, belooft Lenovo vier jaar garantie tegen een gebroken scherm.

Premium

De Moto X Force nestelt zich in het premium segment. Het heeft een 5,4 inch-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, een Snapdragon 810 chip, 3 GB RAM en 32 GB geheugen dat uitgebreid kan worden via MicroSD. Je krijgt er een primaire camera van 21 megapixel bij die 4K beelden kan schieten, en een flinke batterij van 3.760 mAh die volgens Lenovo twee dagen meegaat. Verder draait de Force op Android Marshmallow, Googles nieuwste versie van het besturingssysteem. Het prijskaartje van de smartphone is ook niet mis: je betaalt 699 euro voor de Moto X Force.