Ben jij op problemen gestuit bij het upgraden naar Windows 10? Microsoft heeft enkele updates uitgebracht die hierbij hulp kunnen bieden. Het bedrijf stelt ze sinds dinsdag beschikbaar.

De updates bevatten verbeteringen voor de software die de transitie regelt van je huidige Windowsversie naar nummer 10. Het is cruciaal voor Microsoft dat die overgang zo simpel en geruisloos mogelijk gebeurt, om zijn uiteindelijke doelstelling van 1 miljard te halen en de misstap die Windows 8 was te doen vergeten. Om die reden is de upgrade het eerste jaar ook gratis. Sommige gebruikers hebben echter installatieproblemen gemeld.

De updates voor Windows 7 en 8.1 moeten dat verhelpen. In de beschrijving van de bestanden stelt Microsoft het volgende: “Deze update maakt ondersteuning mogelijk voor bijkomende upgradescenario’s voor Windows 7 [of 8.1] naar Windows 10, en zorgt voor een meer comfortabele ervaring wanneer je een besturingssysteemupgrade opnieuw moet opstarten vanwege bepaalde problemen. Deze update verbetert ook Microsofts vermogen om de kwaliteit van de upgrade te controleren.”

De updates zijn optioneel, je moet naar Windows Update navigeren om ze te installeren.