Een nieuwe app van Google zou wel eens een kleine storm in de muziekwereld kunnen veroorzaken: Youtube Music. Je kent Youtube als videowebsite, maar het is tegelijk de meest gebruikte zoekmachine ter wereld na Google zelf, en de meest gebruikte dienst als het om muziek(clips) beluisteren gaat op het internet. Google wil daar nog meer op kapitaliseren en heeft er een toegewijde app voor gebouwd.

“Met Youtube Music krijg je een compleet nieuw type ervaring, ontworpen om muziek ontdekken op Youtube gemakkelijker te maken,” stelt Google in een persbericht.

De app is gratis te downloaden. Net zoals op Youtube geeft de eveneens juist gelanceerde dienst Youtube Red je de vrijheid om alle muziekvideo’s zonder reclame te beluisteren. Youtube Music biedt ruwweg ongeveer dezelfde catalogus aan songs aan als zijn streamingconcurrenten, maar geeft je ook toegang tot video’s van live concerten, karaokeversies en muzikale instructievideo’s.

Google begint de uitrol van de app in de Verenigde Staten. Wanneer deze ook bij ons te downloaden zal zijn, is nog niet bekend.