Dankzij nieuwe functie Smart Reply zal de Google Inbox app kant-en-klare antwoorden kunnen voorschotelen aan gebruikers. De update zou eind deze week doorgevoerd worden bij zowel de Android als iOS versie.

Google Inbox is een complementaire app bij e-maildienst gmail. Google bracht de applicatie vorig jaar uit, deze is specifiek ontworpen is om je mailbus te beheren. Het bedrijf zet machine learning in om Smart Reply mogelijk te maken, wat Inbox voorheen ook al gebruikte om spam te herkennen. Via die technologie kan het programma berichten herkennen die een antwoord nodig hebben en reacties suggereren opgebouwd met een natuurlijke taalconstructie.

Het bedrijf demonstreerde de functie onder andere aan de hand van een e-mail die naar vakantieplannen vraagt. Onderaan krijg je in de app drie mogelijke antwoorden toegereikt: “Nog geen plannen”, “ik heb ze juist naar jou gestuurd” en “ik werk er nog aan”. De reacties kan je zo sturen, maar ook zelf nog aan vullen met verdere informatie. De software is zelflerend en zal op basis van de antwoorden die je kiest volgende suggesties aanpassen.