Microsofts meest ingrijpende update sinds de lancering van het OS heeft nu ook een datum meegekregen waarop de doorsnee Windowsgebruiker deze zal ontvangen. De update, bekend onder de naam Threshold 2, zal in het begin van november zijn introductie maken.

We rapporteerden even geleden al over de inhoud van Threshold 2, die Microsoft toen voor testers vrijgaf. De technologiereus heeft nu meer details bekend gemaakt over de praktische kant van de update, en welke features uiteindelijk toch nog vertraging zullen oplopen.

Het bedrijf schuift alvast de codenaam Threshold 2 aan de kant en heeft de grote update de vrij fantasieloze naam “Windows 10 Herfst Update” gedoopt. Gebruikers van Windows 10 zullen in november de meeste functies krijgen waar de testers al mee aan de slag zijn gegaan, zoals de vernieuwde Skype apps en een slimmere Cortana. Speciale toeters en bellen komen er niet aan te pas: Microsoft levert de aanpassingen als een gewone update.

Wat niet meer op het programma staat, is de ondersteuning voor extensies in browser Microsoft Edge. Het bedrijf heeft aan nieuwssite ArsTechnica bevestigd dat die feature pas in 2016 beschikbaar zal zijn. Dat zou wel eens een hindernis kunnen zijn om mensen naar de nieuwe browser te laten migreren. Als ze hun favoriete extensies niet kunnen meenemen naar Edge, is dat niet zo aantrekkelijk.