Ongeveer een jaar geleden werd Skype Translator voor het eerst aangeboden als een standalone app voor Windows 8. Microsoft breidt de reikwijdte van zijn indrukwekkende vertaaltool uit en komt met een directe integratie tussen Skype en Skype Translator.

Officiële uitrol

Met behulp van feedback van de testgebruikers heeft Microsoft Skype Translator verder geperfectionaliseerd en is de tijd rijp voor een officiële uitrol. De update zal de komende weken uitgerold worden naar Windows 7, Windows 8 en Windows 10-gebruikers. Momenteel is er nog niets geweten over de ondersteuning van mobiele toestellen en Mac, maar er wordt verwacht dat deze snel zal volgen.

De integratie met Skype Translator bevat de ondersteuning voor zes verschillende talen voor audio- en videogesprekken, namelijk Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Mandarijn. Indien je slechts berichten wilt vertalen, worden zelfs 50 talen ondersteund.

Droom wordt werkelijkheid

Microsoft wil al langer mensen van over de hele wereld met elkaar verbinden, maar werd tot nu toe beperkt door de vele taalbarrières. Skype Translator kan hier echter een einde aan maken.

“Het is al lang een droom van Skype om taalbarrières af te breken en iedereen rond de wereld dichter bij elkaar te brengen,” legt een medewerker van het Skype-team uit. “Onderzoekers van Microsoft hebben hard gewerkt om van deze droom realiteit te maken en we kijken er naar uit deze technologie naar meer toestellen te verspreiden.”