Proximus lanceert op 31 augustus zijn Swipebox voor Proximus TV-gebruikers, die eind vorige maand al werd onthuld. Het apparaat is een concurrent voor toestellen als de Chromecast van Google en Apple TV.

Het doosje kan tussen de Proximus TV-decoder en het televisietoestel worden geplaatst via een HDMI-aansluiting en laat toe om foto’s, video’s en muziek van een mobiel toestel naar het grote scherm te projecteren via de bijhorende applicatie. Het volstaat dat je met je smartphone, tablet of laptop op hetzelfde netwerk zit als de Swipebox.

De Swipebox is geïntegreerd in Proximus TV en vereist daarom geen extra instellingen. De inhoud verschijnt onmiddellijk op het scherm en nadien keer je met één klik weer terug naar je reguliere digitale televisie. Wanneer inhoud van de Swipebox wordt weergegeven, kan je nog altijd in een klein venster in de hoek blijven televisie kijken.

Proximus-klanten met internet en Proximus TV kunnen de Swipebox vanaf 31 augustus kopen in de verkooppunten van Proximus, via de website of door contact op te nemen met de klantendienst. Het doosje zal worden verkocht voor 59,95 euro en ligt daarmee qua prijs tussen de Chromecast en Apple TV in. Die kosten respectievelijk 35 euro en 79 euro.