Mensen die klagen over de almaar groter wordende schermen van smartphones zullen de Touchjet WAVE maar niks vinden. Het toestelletje, een soort scanner, tovert je tv immers om in een gigantische Android-tablet. De phablet der tablets zeg maar. Je zet het ding bovenop je toestel, waarna het een soort van laserlaag over je scherm plaatst en het zal lijken alsof je met een touchscreen bezig bent.

Vettige vingers

Met het ding krijg je niet enkel een scanner, maar ook een Android-computer. Anders zou de WAVE immers niet kunnen werken. Het lijkt vooral een ideaal toestel om eenvoudige spelletjes te spelen op groot scherm, zoals Fruit Ninja of Candy Crush. Het grote nadeel dat bij ons opkwam: wat met vettige vingers?

Een spel spelen op groot sherm, of Youtube filmpjes bekijken, is allemaal goed en wel, maar wie even later wilt genieten van een film of serie op tv, zal de vettige vingervegen er moeten bijnemen. Het is ook vreemd dat de makers van WAVE het bekijken van Youtube-filmpjes noemen als groot voordeel, aangezien elke SmartTV dat kan.

Tablevisie

Het combineren van een televisitoestel en een tablet lijkt ons daarom eerder een leuke gimmick. Uit een testfilmpje van Techcrunch bleek namelijk al dat de computer die erachter schuilgaat, niet de meest krachtige is, waardoor je beeld nogal zal haperen. De besturing ervan lijkt ook nog niet helemaal op punt te staan.

Wie toch interesse heeft, kan het project hier steunen op Indiegogo. De prijs valt gelukkig erg goed mee; het kost voorlopig nog slechts 99 dollar. Wanneer het project gelanceerd is, zal die prijs (lichtjes) stijgen naar 119 dollar. Je kan er dus nog even over denken.

Met de Surface HUB heb je binnenkort ook keuze uit een Windowsvariant die ongeveer hetzelfde doet, maar dat zal je helaas een bom geld kosten.