Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De nieuwste Firefox-update is helemaal op maat van Windows 10. Met een meer gestroomlijnd design en grotere elementen, biedt de nieuwe browser vooral meer ruimte voor websites. De update komt twee weken nadat Mozilla CEO Chris Beard zei dat Windows 10 het zijn gebruikers te moeilijk maakt om de standaardbrowser, Microsoft Edge, terug te veranderen in Firefox.

“Het kost meer dan twee keer het aantal klikken, scrollen door content, en wat technische expertise voor mensen om de keuzes die ze in eerdere versies van Windows hebben gemaakt te behouden” schreef hij in een open brief vorige maand.

Om gebruikers tegemoet te komen heeft Mozilla een stappenplangepubliceerd, waarin wordt omschreven hoe je Firefox weer als standaardbrowser in kan stellen. “Firefox helpt je ook je keuze te behouden wanneer je het zoekveld gebruikt in de Windows 10 taakbalk om op het internet te zoeken”, zo valt in een blog post over Firefox 40 te lezen.

Wanneer je een zoekterm invoert in Microsofts nieuwe OS worden de resultaten getoond in Bing. Stel je Firefox in als standaardbrowser, dan worden je zoekopdrachten hier uitgevoerd, in de zoekmachine van jou voorkeur.

Beveiliging

De beveiligingsupdates van Firefox 40 bevatten onder andere een nieuw proces dat third-party add-ons certificeert. Gebruikers zullen een waarschuwing zien naast onbekende add-ons, en in volgende releases zullen ze standaard worden uitgeschakeld.

Malware detectie features zijn uitgebreid. Firefox kan gevaarlijke downloads identificeren en de gebruiker waarschuwen voor potentieel ongewenste software. Versie 40 waarschuwt je ook wanneer een pagina bezocht wordt waarvan het weet dat er bedrieglijke software op staat.

“Naast onze overtuiging dat bescherming tegen malware in het belang van al onze gebruikers is, erkennen we ook dat sommigen een voorkeur hebben geen data naar Google te versturen over gedownloade bestanden. Daarom voorzien we in een eenvoudige manier om dit uit te zetten”, valt in een aparte blogpost te lezen.

Je kunt Firefox 40 hier downloaden.