Hackers kunnen via de exploitatie van een kwetsbaarheid in Popcorn Time controle nemen over je computer. Dat liet onderzoeker Antonios Chariton weten aan website Torrent Freak. De ontwikkelaars van Popcorn Time stelden dat ze de problemen zo vlug mogelijk zouden aanpakken.

Popcorn Time is op dit moment een van de meest populaire programma’s om illegale videocontent te bekijken. Chariton, een Griekse informaticastudent die zichzelf omschrijft als “veiligheidsingenieur en -onderzoeker”, vertelde aan Torrent Freak hoe hij gebruik kon maken van veiligheidsrisico’s in de software via enkele eenvoudige hacks.

Het gaat om een zogenaamde ‘man in the middle’ aanval, waarbij de hacker wel eerst toegang moet zien te verkrijgen tot het lokale internetnetwerk. Dit maakt een reële cyberaanval vrij onwaarschijnlijk. Maar eens die horde geklaard is, zijn er twee gapende mazen in Popcorn Time: de Cloudflare infrastructuur waarop het programma deels gebouwd is communiceert via onveilige HTTP kanalen, en daar komt bij dat code-input niet gecontroleerd wordt.

“Uurtje werk”

Door code te onderscheppen en een eigen script te implementeren in de software, kon Chariton inbreken en spelen met de software van Popcorn Time. “Het ontdekken en exploiteren van deze kwetsbaarheid was letterlijk een uurtje werk, inclusief de tijd die nodig was om de code te schrijven en coole dingen te bedenken om ermee te doen,” stelt hij.

De ontwikkelaars van Popcorn Time hebben ondertussen al gereageerd en gezegd dat een dergelijke aanval weinig voorkomt. Wel hebben ze toegegeven dat er veiligheidsproblemen zijn, en hebben belooft om deze zo vlug mogelijk op te lossen.