In vroegere versies van Windows was het mogelijk een startpunt te maken voor al je Windows-commando's. Ook in Windows 10 staat God-mode voor je klaar.

In Windows 10 staan alle instellingen verspreid tussen het configuratiescherm en de instellingen-app. Voor wie slechts gebruik maakt van enkele basisfuncties is dit erg handig, aangezien de instellingen-app dan een eenvoudig alternatief biedt voor het configuratiescherm. Wie graag een overzichtelijke lijst heeft van alle instellingen vervloekt deze warboel echter.

In vorige versies van Windows was het mogelijk deze overzichtelijke lijst, de God-mode genaamd, te maken. Ook in Windows 10 is deze handige functie nog steeds springlevend en erg makkelijk te activeren.

Ga naar het bureaublad en klik met je rechtermuisknop. Een menu zal verschijnen waarin je ‘Nieuw’ en daarna ‘Map’ moet kiezen. Sla hierna de map op onder met de naam ‘GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}’. De naam van de map zal veranderen naar ‘GodMode’ en ook het icoon van de map is veranderd. Wanneer je deze map opent, zal je een lijst zien staan met alle instellingen die je maar kan bedenken.