Tesla-topman Elon Musk heeft laten weten dat het bedrijf al 38.000 reserveringen heeft gehad voor zijn thuisbatterij Powerwall. “De reacties zijn overweldigend, niet normaal”, zegt hij.

De Powerwall is een kleine batterij die je thuis kan hangen en verschijnt in twee modellen: 7 kWh kost 3.000 dollar, 10 kWh 3.500 dollar. Musk ziet de 7 kWh als het ideale verlengstuk voor iedereen die zonnepanelen gebruikt, om die energie ’s avonds te kunnen benutten wanneer er geen zon meer is. De 10 kWh-versie is meer voor huizen die regelmatig problemen ondervinden met elektriciteitsonderbrekingen.

Daarnaast ontving Tesla ook 2.500 reserveringen voor de Powerpack. “Iedereen wil er gemiddeld tien, dus eigenlijk zijn het 25.000 reserveringen”, lacht Musk. “De enorme vraag hadden wij van tevoren niet verwacht. De mensen hebben wereldwijd schijnbaar heel veel behoefte aan opslag van energie. Ongelofelijk.”

Tesla omschrijft de Powerpack als een eindeloos schaalbaar systeem dat bruikbaar is voor bedrijven, industriële toepassingen en zelfs energieleveranciers. Het systeem bestaat uit batterijblokken van 100 kWh en schaalt van 500 kWh helemaal naar 10 MWh en hoger. 

Dit zijn goede cijfers voor Tesla's nieuwste onderneming. Musk is duidelijk dolenthousiast. Het vroege succes betekent wel dat een aantal klanten te maken krijgt met een lange wachttijd. “Op geen enkele mogelijke manier kunnen wij dit jaar nog aan de volledige vraag voldoen”, geeft Musk toe. “We zijn zelfs de eerste zes maanden van volgend jaar al uitverkocht.”