Astro Teller, hoofdonderzoeker bij Google X, heeft laten weten dat Project Loon naast Android ook iOS-toestellen zal ondersteunen. Google heeft met Project Loon een missie om internet naar zoveel mogelijk plaatsen over de hele wereld te brengen, en daarvoor moet het ook de iPhone ondersteunen.

Volgens onderzoeker IDC klokt Android wereldwijd af op 76,6 procent, maar iOS is een flinke tweede met 19,7 procent marktaandeel. Net om die reden laat Google alle iOS-toestellen toe, omdat het zo’n groot marktaandeel niet kan negeren. Windows Phone-liefhebbers blijven helaas in de kou staan, zoals bij elk project dat Google lanceert dezer dagen.

Google laat ook ineens weten dat het haast perfect controle heeft over zijn ballonnen, en dat een commerciële lancering een stap dichterbij is. Het kan de ballonnen tot 16.000 km ver laten vliegen en tot op enkele meters perfect positioneren.

Eerder deze week kon iedereen meekijken hoe Project Loon is geëvolueerd, en wat de volgende stap wordt. Je leest er meer over hier.