De vraag naar het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S6, is hoger dan de Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant had geanticipeerd. Daarom kan het bedrijf er niet aan voldoen. De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn allebei afgelopen vrijdag in de verkoop gegaan. Samsung heeft nog geen verkoopcijfers van het weekend vrijgegeven, maar de teller in de voorverkoop stond al op ongeveer twintig miljoen stuks.

“De twee nieuwe modellen ontvangen indrukwekkende reacties”, vertelt een bron aan de Korea Times. “Samsung wil tien miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge verschepen binnen vier weken na de wereldwijde lancering. Dat moet te halen zijn.” Dat is bovenop de toestellen die reeds in voorverkoop werden besteld. Als dit cijfer kan worden gerealiseerd, gaan deze toestellen veel sneller over de toonbank dan eerdere Galaxy S-modellen.

Wat is eigenlijk de reden dat Samsung niet aan de vraag kan voldoen? JK Shin, hoofd van de mobiele afdeling, bevestigt dat het vooral gaat om de Galaxy S6 Edge. Vanwege het gebogen scherm is deze telefoon lastiger te produceren. Toch doet de fabrikant zijn best om op iets langere termijn iedereen die dat wil van een Galaxy S6-model te voorzien. “We ervaren op korte termijn wat problemen, maar we doen ons best om onze klanten wereldwijd te helpen”, laat een woordvoerder weten.

Bij Samsung is veel afhankelijk van het succes van de Galaxy S6-lijn. Het bedrijf heeft de smartphoneverkoop de afgelopen jaren zien teruglopen en de concurrentie is alleen maar toegenomen door fabrikanten als Xiaomi, Huawei en Apple. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus waren er verantwoordelijk voor dat Apple Samsung voorbij ging in het laatste kwartaal van 2014.

Met de Galaxy S6 lijkt het erop dat Samsung geluisterd heeft naar de wensen en klachten van de consument. De plastic cover is veranderd in een wat luxueuzer metalen chassis. Daarnaast is gekozen voor een minder drukke versie van Android 5.0 Lollipop. Het Edge-model is op het gebied van design iets bijzonders.