Afgeleide bestuurders zijn één van de grootste oorzaken van ongevallen op de weg. Mini wil de statistieken een duwtje in de verkeerde richting geven met de ontwikkeling van een speciale bril voor achter het stuur. De Mini Augmented Vision is een soort Google Glass voor in de wagen. Net als de Hololens van Microsoft kan je door de bril naar de weg kijken, maar wat je ziet wordt geannoteerd met allerhande informatie.

Zo zie tijdens het rijden hoe snel je mag gaan, wat de huidige snelheidslimiet is en meer. De gegevens zullen volgens Mini altijd net boven het stuur verschijnen. De geoefende autopionier zal die locatie herkennen als de plaats waar het dashboard dergelijke informatie reeds toont, maar om die te zien mag je natuurlijk geen coole bril opzetten.

Bij het parkeren spiegelt de rechterzijspiegel in de bril, zodat je kan zien hoe ver je Mini nog van de stoeprand staat. Ook buiten de wagen zit de bril vol waardevolle functies: zo kan je een ge-x-rayde versie van je Mini zien. Weet je niet meer waar je de kleine wagen hebt achtergelaten, dan kan je met de hulp van de bril je weg terugvinden.

Over de prijs van de bril is nog niets bekend, en ook naar een beschikbaarheidsdatum hebben we nog het raden. Wij zijn vooral benieuwd naar de echte meerwaarde die een dergelijk gadget al dan niet kan brengen.