We wisten al dat er aan gewerkt wordt en volgens bronnen binnen het Android Wear-team werkt het besturingssysteem van Google bijna samen met de iPhone. Dat schrijft The Verge.

Net als bij Android worden voor de iPhone Google Now-informatiekaarten, stemcommando’s en reageren op Gmail-berichten ondersteund door Android Wear.

Mocht Google het voor elkaar krijgen, en staat Apple het toe op zijn platform, dan betekent dat dat Android Wear-smartwatches rechtstreekse concurrenten worden van de Apple Watch. Maar dan moet de Android Wear-app het wel tot in de App Store schoppen.

Apple heeft daar natuurlijk absoluut geen baat bij nu het volop zijn eigen Apple Watch probeert te promoten. Eerder gooide het ook al concurrerende sporthorloges uit zijn winkel. Daarnaast hebben Apple en Google een geschiedenis op het gebied van cross-platform applicaties. Er waren vroeger al wat problemen rond Google Maps in de App Store, maar er is een zeer concrete, veel grotere valkuil.

 
?Beeld: The Verge

Apple kan namelijk applicaties weren alleen maar op basis dat ze een concurrerend platform noemen, zo valt te lezen in de App Store-richtlijnen. Dat deed Apple ooit met een applicatie die het woord ‘Android’ in de titel had, en kan het zo weer doen, bijvoorbeeld met een app met de naam Android Wear.