Microsoft zet zijn lovenswaardige strategie van previews voort met een vroege versie van Office 2016 voor Mac. Office 2016 was al beschikbaar voor mensen die zich aan de preview van Windows 10 durfden wagen maar nu krijgen ook Mac-gebruikers toegang tot de kantoorsuite. Dat is enigszins opmerkelijk en het toont aan hoe Microsoft volledig wil inzetten op Office, los van het voorkeurplatform van de eindgebruiker.

Office 2016 voor Mac werkt volledig in de cloud. De integratie van je documenten op alle andere Office-compatibele toestellen staat centraal. Zo kan je op je Mac aan een document starten en later op je Androidtablet verder werken.

Lint

Microsoft claimt dat het nieuwe Office eenvoudiger dan ooit is om mee te werken. Het lint bovenaan zou ook op Mac een grondige herwerking hebben gekregen zodat de kantoorsuite intuïtiever wordt op OS X. Een greep uit de nieuwe functies: Afbeeldingen zijn eenvoudiger te manipuleren en commentaar geven en lezen op Worddocumenten wordt overzichtelijker.

Excel krijgt nieuwe sneltoetsen en een verbetert pakket voor de visualisatie van Spreadsheats. Powerpoint wordt uitgerust met een nieuw presentatorscherm. Daarop zie je de huidige slide, de vorige en de volgende slides en de nodige notities, wat een betere houvast moet bieden tijdens het geven van die boeiende keukenpresentatie over de kwartaalcijfers van je gezin. Outlook krijgt tot slot een verbeterde conversatiemodus waarin e-mail gerangschikt wordt.

Gratis download

De preview van Office 2016 kan je hier gratis downloaden. De bedoeling van de bètaversie is, net zoals bij de andere previews, dat je die gebruikt zoals je dat normaal zou doen en Microsoft zo van feedback voorziet. Zo hoopt de softwaregigant tegen de zomer een afgewerkt bugvrij product op de markt te brengen. Office 2016 blijft niet gratis: wanneer de finale versie uitkomt zal die een onderdeel worden van Office 365. Wie daar een abonnement op heeft krijgt zo toegang tot de Mac-versie.