De Androidtelefoons van Acer behoren al een tijdje tot de goedkopere prijsklasse. Voor dit jaar beslist Acer om die scherpe prijsstrategie uit te breiden naar de Windows Phone. Geen slechte keuze, aangezien het besturingssysteem van Microsoft zich al bewezen heeft op toestellen met budgethardware. Bovendien zal het gebrek aan beschikbare apps het doelpubliek van de M220 niet afschrikken.

Langs buiten ziet de smartphone er uniek uit en dat verdient applaus. In de zee van beschikbare smartphones is het steeds moeilijker een leuk uitziend toestel te vinden maar Acer slaagt er met glans in iets origineels te creëren. De achterkant van het toestel is immers niet vervaardigd uit goedkoop plastic maar heeft in de plaats daarvan een ruwe textuur die aan papier met een groffe korrel doet denken. Dat levert meer grip op maar voelt ook erg aangenaam aan.

Langs de voorzijde verdwijnt het 4 inch-scherm van dit toestel in de gigantische randen. Dat is natuurlijk geen dealbreker voor een smartphone die amper 79 euro kost. De kwaliteit van het scherm kan dat misschien wel zijn. De kijkhoek is gewoonweg schrijnend: enkel wanneer je recht op het scherm kijkt zien de kleuren er acceptabel uit. Is je kijkhoek niet meer loodrecht, dan wordt het display pijnlijk om te aanzien.

Aan de binnenkant van de telefoon vinden we een budgetvriendelijke 1,2 GHz dual-core processor samen met 512 MB RAM-geheugen en een gammele 4 GB aan opslagruimte. Die is gelukkig uitbreidbaar met een microSD-kaartje. De telefoon komt om de markt met Windows Phone 8.1 maar zal de sprong maken  naar Windows 10 zodra dat OS beschikbaar wordt.