Huawei heeft goed naar Motorola en LG gekeken, en heeft besloten om het beste van de Moto 360 en de G Watch R te combineren in één toestel. Het resultaat is de Huawei Watch, een ronde smartwatch met een minimale schermrand, en toch een volledig rond scherm.

De diagonaal van de horloge meet 42 millimeter; het scherm meet 1,4 inch en heeft een beeldresolutie van 400 bij 400 pixels (286 PPI). Hiermee is het de smartwatch met het meest gedetailleerde scherm van dit moment. Het is een ‘always-on’ scherm dankzij de OLED-technologie, zodat je altijd het uur kan aflezen op het scherm.

De horloge draait op Android Wear en wordt door Huawei met meer dan 40 eigen horloge-ontwerpen geleverd. Huawei mikt duidelijk op een premium publiek met een roestvrij stalen behuizing die krasbestendig is en een saffieren beschermglas.

Een smartwatch betekent ook bewegingen meten. Daar zorgt de 6-axis accelerometer voor, met een geïntegreerde barometer om ook hoogte te traceren. De Watch kan vier acties meten: klimmen, lopen, wandelen en fietsen.

De Huawei Watch is later dit jaar beschikbaar, maar wanneer exact is nog niet bekend. Een prijs wordt er ook nog niet meegegeven, maar we vermoeden gezien de premium materialen dat die best pittig zal worden.