Samsung is van plan twee versies te onthullen van de Galaxy S6. Een met een normaal scherm en eentje met een scherm dat je van drie kant kunt bekijken: van voor, van links en van rechts. Dat gerucht deed al even de ronde, maar interne bronnen zouden het nu ook hebben bevestigd tegenover Bloomberg.

De verwachting is dat dit nieuws op het Mobile World Congress begin maart officieel bekend wordt gemaakt. Beide toestellen krijgen een metalen cover, een 5,1 inchscherm en de meeste geavanceerde processors.

Samsung krijgt steeds meer concurrentie op de smartphonemarkt, zowel aan de boven- als onderkant hiervan. Vanwege de grote vraag naar de iPhone 6 en de grotere iPhone 6 Plus is Apples aandeel op de wereldmarkt met twee procent gestegen naar twintig procent in het laatste kwartaal. In diezelfde periode is Samsungs deel van de taart teruggevallen van dertig naar twintig procent. In het goedkopere segment verliest de Zuid-Koreaanse fabrikant ruimte aan bedrijven als Xiaomi en Huawei. Daarom is het zaak om de Galaxy S6 interessant genoeg te maken voor consumenten om het toestel te kopen.

 De Samsung Galaxy S6 krijgt net als de Galaxy Note Edge een afgerond scherm, maar dan links en rechts.

Het is niet de eerste keer dat Samsung een toestel op de markt brengt met een aflopend scherm. Eerder verscheen al de Galaxy Note Edge met een 5,6 inchscherm dat ombuigt om iconen en notificaties te tonen aan de zijkant van de smartphone. Als de bronnen van Bloomberg het bij het juiste eind hebben dan houdt de Galaxy S6 vast aan dit concept, maar dan aan beide zijdes van het toestel.

Een ander onderdeel waar Samsung veel aandacht aan besteed voor de Galaxy S6 is de ingebouwde camera. Op zijn eigen Tomorrow-site toont het bedrijf de geschiedenis van de smartphonecamera. De camera aan de voorzijde is met alle functionaliteiten van vandaag de dag onmisbaar. Daarom belooft Samsung extra kwaliteit in het volgende model.