Samsungs smartphoneverkoop slabakt. In absolute cijfers doen de Koreanen het lang niet slecht maar ze verliezen aan marktaandeel en de winst op de smartphoneafdeling ligt, onder andere omwille van gigantische markettingkosten, lager dan de omzet doet vermoeden.

S6 en Edge

Redder in (relatieve) nood moet de Galaxy S6 zijn, Samsungs nieuwste vlaggenschip. De aankondiging van dat toestel staat gepland voor 1 maart. Veel details over het toestel zijn nog niet bekend, al konden we al wel speculeren. Enkele dagen geleden schreven we nog dat Samsung vermoedelijk een S6 en een S6 Edge zal introduceren en dat vermoeden wordt nu bevestigd door een gelekte afbeelding.

Bovenstaand beeld is afkomstig van bronnen binnen Samsung. Op de foto zien we vijf keer de S6, telkens in een ander smaakje. Rechtsonder zien we alvast een variant met een gebogen scherm aan de zijkant: de S6 Edge. Het ziet er naar uit dat de S6 schermranden heeft aan de twee zijkanten, al is het ook mogelijk dat Samsung twee verschillende versies uitbrengt om links- en rechtshandigen de accommoderen.

S6 Active

Hoe de andere toestellen zich van elkaar onderscheiden is minder duidelijk. De meest linkse variant lijkt de standaardversie van de S6 te zijn, zonder tierlantijntjes. De twee middelste exemplaren zitten verstopt in een sterke casing, en zijn vermoedelijk Active varianten zoals we die ook al zagen bij de S4 en de S5.

Van de camera mogen we naar alle waarschijnlijkheid veel verwachten: op de beelden is duidelijk te zien dat de lens uit de rest van het toestel steekt wat toch impliceert dat Samsung geen compromissen wilde maken waar het op foto’s aan komt. Tot slot zien we wat op een metalen toets lijkt: zoals verwacht zal de S6 gebruik maken van premium-materialen.

Meer beelden

De bron binnen Samsung lekte nog meer afbeeldingen naar onze collega's bij CNet die de prentjes vervolgens analyseerde. Enkel het bovenstaande beeld werd ook daadwerkelijk online geplaatst om de identiteit van de tipgever te beschermen.

Al bij al leekt Samsung het bij een klassiek design te houden. Wie een wild en origineel toestel had verwacht is misschien teleurgesteld. We zijn in ieder geval benieuwd naar de persconferentie begin volgende maand om te ontdekken hoe de vork echt in de steel zit. Eén ding is zeker: nu de concurrentie is bijgebeend zal Samsung meer moeten voorleggen dan een kopie van de S5 met een lichtjes gebogen scherm als het zijn smartphonebusiness uit het slop wil halen.