De nieuwe Windows Store die zijn intrede maakt met Windows 10 zal alle apps van alle Windowsplatformen huisvesten. Applicaties voor Windows zelf maar ook Windows Phone en Xbox One zullen terug te vinden zijn in de online winkel. De nieuwe Store zal echter meer ondersteunen dan enkel Modern-apps. Ook desktopapplicaties en andere digitale content zullen in de winkel terug te vinden zijn.

De mogelijke betaalmethodes worden flexibeler en organisaties krijgen de mogelijkheid om een soort winkel in de winkel uit te buiten, waar ze een lijst van eigen apps of een verzameling van apps van derden in kunnen plaatsen. Zo kan een bedrijf een eenvoudige lijst opstellen en onderhouden van apps die de werknemers nodig hebben.

Een nieuw programma zal het mogelijk maken voor bedrijven om grote hoeveelheden licenties aan te kopen en te onderhouden. Zo kunnen ondernemingen licenties van oud-personeel eenvoudig terugvragen en opnieuw verdelen. Wie niet langs de Store wil gaan krijgt de mogelijkheid om apps te sideloaden.

Mobile Device Management systemen zoals Intune worden compatibel met de Store en het Licentiemanagement. Zo kan het MDM-systeem apps binnenhalen en licenties verkrijgen voor de werknemer.