Microsoft kondigt de verdubbeling van de gratis opslagruimte in Onedrive aan als een geste ten opzichte van nieuwe iPhone-gebruikers.

Maar in de praktijk krijgt iedereen de nieuwe opslagquota toegekend, dus ook mensen met een Android- of Windows Phone-toestel of iPhone-gebruikers die al van Onedrive gebruikmaakten.

Het enige wat je moet doen, is in de Onedrive-app de automatische upload van je foto’s aanzetten en dit voor eind september. Microsoft verwijst naar de kritiek die er kwam op de opslagcapaciteit van de nieuwe iPhone. Zeker het ‘kleinste’ model (met 16 GB opslaggeheugen) zou behoorlijk krap zijn om al je foto’s en videofilmpjes op te slaan. En dan komt Onedrive dus op de proppen als valabel alternatief, zegt de softwarereus.

Zware concurrentiestrijd
Cloudopslagdiensten als Dropbox, Google Drive en Onedrive zijn in een zware concurrentiestrijd verwikkeld en proberen met gratis opslagruimte zo veel mogelijk gebruikers voor zich te winnen. Ook de twee grote concurrenten van Onedrive bieden gratis ruimte aan voor mensen die hun foto’s aan hen toevertrouwen.