Het lijkt erop dat de overname van Whatsapp door Facebook geen negatieve invloed heeft gehad op de groei van de berichtjesdienst.

Volgens directeur en stichter Jan Koun heeft de dienst nu 600 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Dat kondigt hij aan op Twitter. Koun merkt terecht ook op dat er een groot verschil is tussen actieve en geregistreerde gebruikers.

Negentien miljard dollar
Whatsapp is een vijf jaar oude berichtjesdienst waarmee gebruikers tekstboodschappen, foto’s en video’s kunnen uitwisselen. In februari liet Facebook weten dat het Whatsapp zou overnemen voor 19 miljard dollar aan cash en aandelen. De deal is al goedgekeurd door de Amerikaanse Federal Trade Commission, maar enkele internationale toezichthouders moeten hun zegen nog geven.

In april kondigde Whatsapp aan dat het een half miljard gebruikers had en dat er elke dag zo’n 700 miljoen foto’s en 100 miljoen video’s op het platform worden uitgewisseld. Ten tijde van de aankondiging van de overname stond de teller op 450 miljoen gebruikers.

Alternatief voor sms
Whatsapp kost de gebruikers 1 dollar per jaar, waardoor het een goedkoper alternatief is voor sms in ontwikkelingslanden. Het lijkt er ook op dat het het totale publiek van Facebook, goed 1,23 miljard zielen, een zetje heeft gegeven, al is het nog niet helemaal duidelijk hoeveel mensen beide diensten tegelijk gebruiken.