Voor wie altijd al zelf wou kiezen of zijn flatscreen gebogen dan wel recht is, heeft Samsung goed nieuws. Ten minste, als je in Zuid-Korea woont.

Het bedrijf introduceert op zijn thuismarkt een tv-scherm dat je met een druk op de knop kunt laten buigen. Op de afgelopen CES-beurs lieten de Koreanen al een prototype van deze technologie zien, met een scherm van 85 inch. Het model dat nu te koop komt, is wel iets kleiner: 78 inch.

Naar binnen en naar buiten
De tv is uitgerust met kleine motortjes die je via de afstandsbediening in werking zet en die de buitenkant van het scherm naar believen naar buiten en weer naar binnen kunnen drukken. De tv wordt voorlopig in slechts twee winkels in Seoul gedemonstreerd. De prijs komt, omgerekend, op ongeveer 25.000 euro, zo weten The Verge en Mashable.

Consumenten verleiden
De tv-markt staat momenteel op een interessant kruispunt. De verkoop van platte schermen vlakt stilaan af, ondanks tijdelijke opflakkeringen zoals bij het WK voetbal. Samsung en andere fabrikanten moeten daardoor met innovatieve producten komen om klanten te verleiden. Een buigbaar scherm lijkt op een nutteloze gimmick, zeker omdat de prijs niet voor de poes is, maar het kan bij consumenten ook de interesse wekken in andere Samsung-tv’s.

Aartsrivaal LG pakt het wat anders aan. Dit bedrijf voerde in zijn tv-afdeling flinke besparingen door om de winsten op te krikken en die strategie kende vorig kwartaal alvast succes.