Ook het basismodel van de iPod Touch wordt door Apple voortaan uitgerust met een camera met vijf megapixels.

Het apparaatje met 16 GB opslaggeheugen is vanaf nu ook verkrijgbaar in het geel, blauw, roze, zilver of grijs, net zoals de modellen met 32 en 64GB. Voorheen kon je alleen uit wit en zwart kiezen. Voor budgetbewuste Apple-fans is er ook goed nieuws: dit model is 40 euro goedkoper geworden en kost nog 199 euro.

Ook de andere iPod Touch-modellen worden goedkoper. De versie met 32 GB gaat voortaan voor 249 euro over de toonbank, dat is een prijsreductie van 70 euro. Van de 64GB-versie gaat zelfs 120 euro af, die wisselt voor 299 euro van eigenaar.

Alle iPod Touch-modellen hebben nu een iSight-camera met vijf megapixels die video’s van 1080p kan schieten, een retinascherm van 4 inch en een camera vooraan om te videobellen. Onder de motorkap draait de Apple A5-chip.

Markt voor mediaspelers krimpt
De prijsverlaging voor de iPod komt niet zo maar uit de lucht vallen. In het afgelopen kwartaal wist Apple nog 2,7 miljoen iPods te slijten, dat waren er flink minder dan de 5,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Steeds minder mensen kopen een aparte mediaspeler, veel consumenten kiezen meteen voor een smartphone die dezelfde functies aan boord heeft.