Mobile Vikings heeft de kaap van 200.000 abonnees gerond en viert dat met gratis mobiele televisie van bhaalu voor al zijn gebruikers.

Met bhaalu Mobiel kan je alle zenders van je bestaande tv-abonnement opnemen in de cloud en uitgesteld (her)bekijken op je smartphone, tablet of pc tot zeven dagen na uitzending. Programma’s die je als favoriet markeert blijven 28 dagen bewaard en ook afleveringen van series worden tot 28 dagen na de uitzending van de laatste aflevering opgeslagen. Een vergelijking van bhaalu Mobiel met grote concurrent Stievie kan je hier nalezen.

Normaal gezien kost een licentie op bhaalu Mobiel eenmalig 49 euro om de applicatie op één toestel tegelijk te gebruiken. Daarnaast betaal je ook nog 5 euro lidgeld per maand voor het onderhoud van de cloudinfrastructuur. Dankzij de overeenkomst tussen bhaalu en Mobile Vikings vallen die kosten echter volledig weg voor klanten van de mobiele operator. Dat werd ons ook nog eens bevestigd door Chief Viking Hans Similon. Mobile Vikings-klanten kunnen dus volledig gratis van de diensten van bhaalu genieten, zolang ze klant blijven bij de provider.

Het aanbod geldt voor bestaande klanten, maar Mobile Vikings hoopt ook nieuwe abonnees aan te trekken met dit aanbod. Wie zich voor 23 juli 2014 aansluit bij de provider, geniet eveneens van gratis toegang tot mobiele televisie van bhaalu. Klanten die willen profiteren van het aanbod, kunnen daarvoor op deze pagina terecht.

Mobile Vikings is een virtuele operator (MVNO) die voor zijn mobiele diensten gebruikmaakt van het netwerk van Base Company. De provider maakte in 2008 een deuk in de mobiele markt met een voordelig aanbod van mobiele data. In 2012 werd de 100.000e Belgische klant geregistreerd, twee jaar later is dat aantal verdubbeld. Naast België, is de provider ook in Nederland en Polen actief.