Swiftkey is een van de bekendste en populairste toetsenbord-apps voor Android. Het revolutionaire toetsenbord  kostte tot voor kort enkele euro’s, maar dat hield gebruikers niet tegen het meer dan één miljoen keer te downloaden. Aangezien Android (uiteraard) al uitgerust is met een toetsenbord is dat geen kleine prestatie.

Met Swiftkey kan je swipen: over je toetsenbord van letter naar letter vegen met je vinger zonder die van het scherm te halen totdat je woord af is. Die manier van woorden vormen is exponentieel veel sneller dan het klassieke tikken op kleine lettertjes, des te meer omdat je met Swiftkey niet erg accuraat hoeft te zijn. De app leert van jouw manier van schrijven en anticipeert. In de buurt van de juiste letters swipen volstaat met Swiftkey om de juiste woorden voorgeschoteld te krijgen.

iPhonegebruikers konden de laatste jaren alleen maar groen van jaloezie kijken naar de snelheid en het gemak waarmee hun Androidcollega’s typten. Maar daar komt binnenkort verandering in: met de aankondiging van iOS 8 werd tevens duidelijk dat de app eindelijk de stap naar de iPhone zal zetten.

Geschenk
Androidgebruikers, die Swiftkey per slot van rekening groot maakten, worden niet uit het oog verloren: integendeel. Androidgebruikers die Swiftkey nog niet hebben kunnen de premiumversie van de app vanaf vandaag gratis downloaden. Ook de gebruikers die al wel geld uitgaven aan het toetsenbord blijven niet in de kou staan. Zij krijgen als dank voor hun steun een download met thema’s voor het toetsenbord ter waarde van 4,49 euro cadeau.

Heb je Swiftkey nog niet, download de app dan van de Playstore. Voor het beste resultaat laat je de applicatie je sms-en en e-mails analyseren. Zo leert Switkey je schrijfstijl en veelgebruikte woorden (zelfs al heb je ze zelf uitgevonden) en krijg je het beste resultaat. Wie niet vertrouwd is met swipen zal er even aan moeten wennen, maar de tijdwinst en het gemak zijn de moeite waard.

Ben je al wel een trouwe bezitter van het toetsenbord, vergeet je app dan niet te updaten naar de recentste versie om je beloning te claimen. Die versie krijgt trouwens een kleine winkel in de app ingebouwd waar je dertig nieuwe thema’s kan aanschaffen.