Telenet heeft in alle stilte de internetsnelheid van enkele abonnementen opgedreven. Dat blijkt uit meldingen van verschillende klanten.

De provider heeft de snelheidsverhoging nog niet officieel aangekondigd, maar op Userbase maken verschillende Telenet-klanten melding van een toegenomen snelheid na het resetten van hun modem.

Zo zou de snelheid van Whoppa, dat 72,95 euro per maand kost, zijn opgedreven van 120 Mbps download en 6 Mbps upload tot respectievelijk 160 en 10 Mbps. Een snelheidstest op onze eigen lijn lijkt dat inderdaad te bevestigen.

Bij het iets goedkopere Whop, 62,50 euro per maand, stijgen de download- en uploadsnelheid van respectievelijk 60/4 Mbps tot 80/5 Mbps. Oude Fibernet XL-klanten maken op hun beurt melding van een nieuw 200/10 Mbps-profiel. Voorheen konden zij downloaden aan 150 Mbps en uploaden aan 5 Mbps.

Het is voorlopig nog niet duidelijk of de overige particuliere abonnementen – Basic Internet, Internet 60 en Internet 120 – een snelheidsverhoging krijgen, maar dat lijkt wel aannemelijk. Ook over de zakelijke abonnementen is momenteel nog niets geweten. We hebben contact opgenomen met Telenet en zullen dit artikel aanvullen van zodra we een reactie ontvangen. Update: Telenet heeft aan onze redactie laten weten dat het op regelmatige basis zijn producten verbetert en de klanten hier binnenkort meer info over zal bezorgen. Meer informatie wou de provider voorlopig niet kwijt.