LG gaat op 13 mei drie nieuwe tablets aankondigen, met elk een verschillend schermformaat: 7 inch, 8 inch en 10,1 inch. Momenteel heeft de Koreaanse fabrikant nog maar één tablet in zijn assortiment: de G Pad 8.3.

Buiten het schermformaat is nog niet veel meer geweten over de nieuwe tablets, alleen dat ze over enkele functionaliteiten zullen beschikken die we ook reeds bij LG’s smartphones terugvinden. Zo kunnen meldingen, zoals inkomende oproepen of sms’en, tussen tablet en smartphone worden gesynchroniseerd en is er ondersteuning voor Knock Code, waarmee je het apparaat kan ontgrendelen door in een uniek patroon op het scherm te tikken.

Overige specificaties en informatie over prijs en beschikbaarheid zijn voorlopig nog niet bekend. De originele G Pad 8.3, die in september vorig jaar werd gelanceerd, beschikt over een 8,3 inchscherm met een resolutie van 1.920 x 1.200 pixels en draait op een 1,7 GHz Snapdragon 600-quadcoreprocessor. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB en er is standaard 16 GB intern geheugen voorzien, maar dat kan je nog uitbreiden. De batterij heeft een capaciteit van 4.600 mAh. Het prijskaartje van de G Pad 8.3 zit net onder de 300 euro.